Data Analytics / Data Mining / Quality Control / Business Intelligence / Web-based analytics

Bulgarian  English  Romanian  Greek  Turkey  Serbia  Croatia  Macedonia  Slovenia

Дейност на СтатСофт

 

Фирма СтатСофт e основана през 1984 година с основна дейност разработка и доставка на аналитичен софтуер за статистически анализ на данни. Централният офис е разположен в Тулса, щата Оклахома (САЩ). Фирмата разполага с  офиси в над 30 държави на всички континенти. Основна продуктовата линия на СтатСофт е софтуерната платформа "STATISTICA",на която е базиран напълно скалируем и управляем Уеб интерфейс. “STATISTICA” намира приложение в разнообразни индустрии като Производство на Полупроводници, Автомобилно производство, Застраховане, Телекомуникации, Научни изследвания, Химическа и Петролна промишленост, Хранително-вкусова и Фармацевтична промишленост, Финанси и банкова дейност и е основа за корпоративни Six Sigma инициативи.
"STATISTICA" също така е широко използван софтуер за повишаване на производителността и сигурността на организацията , като е неразделна част от корпоративната ИТ инфраструктура.

Продуктите на СтатСофт се използват в повечето големи университети, изследователски институти, корпорации и производствени сектори в над повече от 60 страни. Директна поддръжка и продажби се осигуряват от: (а) Официалните офиси за връзки с клиенти на СтатСофт в САЩ и чужбина (Австралия, Англия, Бразилия, България, Германия, Франция, Испания, Италия, Унгария, Чехия, Русия, Израел, Китай, Корея и други), и (б) чрез оторизирани дистрибутори по цял свят. Учебните версии на STATISTICA се разпространяват директно от официалните представители на СтатСофт по целия свят.

STATISTICA се предлага в няколко различни пакета: версия за един потребител (за индивидуални крайни потребители), мрежови или много потребителски системи, корпоративни и напълно Уеб съвместими системи интегрирани напълно с всякакъв тип бази данни (SQL, ORACLE, Informix). Клиентите ползващи софтуерните продукти на СтатСофт надхвърлят 1,000,000 потребители по целия свят: (корпорации / производства:60% университети / изследователски институти: 30%, правителствени агенции: 10%).

Продуктите на СтатСофт се радват на голямо ниво на потребителска удовлетвореност, като това се доказва от многобройните независими експертни оценки и отзиви на клиенти, често сравняващи продуктите на СтатСофт с конкурентни софтуерни продукти. „STATISTICA" постига невиждано признание още от първата си появява на пазара през 1993 във версия за Windows.


Технологичното превъзходство, безкомпромисното внимание към детайлите, и цялостното качество на софтуера не е единственият ключ към успеха. В СтатСофт фокусът върху технологиите и качеството на софтуера винаги е бил направляван от специфичните нужди на нашите потребители. Отделът на СтатСофт за Изследвания и Разработки анализира обратната връзка от нашите клиенти с цел максимално да задоволи Вашите нужди.

Идеята, че бъдещето на СтатСофт зависи от качествени и конкурентни технологични преимущества на предлаганите от нас продукти и услуги, е дълбоко интегрирана в нашата корпоративна култура. Компанията продължава да инвестира в изследвания и разработки в степен значително надвишаваща стандартните инвестиции (над 30% от приходите се използват за нови разработки и изследвания), като целта е непрекъснато да се разширява и подобрява обхвата от интеграционни и инсталационни услуги. Софтуерните системи на СтатСофт играят важна роля във водещи корпорации и фирми, както и в образованието, и правителствените институции по целия свят. СтатСофт уверено върви напред разширявайки лидерската си позиция в Информационните Технологии.